måndag 30 juni 2008

Köttfärssås med paprika


Jag älskar all sorts köttfärssås, inte bara min egen, även om jag får abstinens efter just den med jämna mellanrum. Det karaktäristiska med min sås är nog paprikasmaken. Det är mammas recept, från en väninna som plockade hem det efter att ha bott i USA. Man lagar den på två röda.

Ingredienser:

Oliv- eller rapsolja
1 kg köttfärs, eller ngt mindre
1 stor gul lök
1 stor grön paprika
1 burk krossade tomater
Tomatpuré
(ev några färska tomater)
1/2 Buljongtärning (grönsaksbuljong)
Vatten
Salt
Svartpeppar
Milt paprikapulver
Torkad vitlök
Oregano (färsk eller torkad)

Hacka lök och paprika lite grovt. Det behöver inte vara finhackat.
Fräs köttfärs, lök och paprika i oliv- eller rapsolja, häll i tomatpuré, krossade tomater, fyll konservburken med vatten och blanda ner med buljongtärningen. Kryddor och salt efter smak. Låt puttra en stund.

Servera med spaghetti kokt "al dente"./Boel

Inga kommentarer: