fredag 3 september 2010

Fiskgryta Italiano


Jag dammade av gamla ärvda kokböcker och hittade följande recept från 1970.
Spagetti med fisk, helt klart värt att prova och snabbt gick det,
middagen var klar på 20 minuter!

(4 port)

1 pkt djupfryst torsk eller annan djupfryst fisk.
Salt.
1 burk skivade champinjoner.
1 burk hela tomater.
1 stor klyfta vitlök.
1 Tsk basilika.
1 burk sardiner.
Finklippt persilja.

Skär ett snabbtinat fiskblock i mindre bitar.
Lägge dem i en gryta, salta.
Häll över tomaterna med spad och chamiljonerna utan spad.
Sjud fisken i 5-6 minuter.
Krydda med pressad vitlök, basilika och sardiner.
Låt grytan sjuda tills fisken är genomkokt.
Strö över finkliptt persilja, smaka av med salt och peppar.
Servera med nykokt pasta.

Minna

Inga kommentarer: