onsdag 3 april 2013

Fylld fläskfilé

På senare tid har jag börjat använda kötttermometer och det är verkligen tacksamt
när man till exempel tillagar kött i ugn. Jag brukar googla köttets innertemperatur.

1. Snitta upp fläskfilén och fyll med t ex ost. Här har jag lagt i fetaost och hackat några soltorkade tomater (inlagda i olja och örter), kryddat med timjan, oregano och rökt paprikapulver.

2. Bind ihop med hushållssnöre. Salta och peppra runt om, jag hade även lite krossad torkad vitlökspulver på.

3. Fräs i lika delar olivolja och smör. Hetta upp smör och olivolja rätt rejält först.

4. Ställ in i ugn tills köttet fått en innertemperatur på ca 70 grader. Låt sedan köttet vila en stund i folie.

5. Servera med t ex potatis & blomkålsmos. Det gör man som vanligt potatismos. Det går att använda bara blomkål också.

Bon Appétit/Boel

Inga kommentarer: