tisdag 3 april 2007

KALL MARINERAD ZUCCHINI!

Det här gjorde jag som alternativ idag, när vi skulle ha gäster. Det behövdes en kall grönsak till huvudrätten som var en fiskgratäng presenterad tidigare i denna blog.

Skala och skiva en zucchini i drygt halvcentimeterstjocka skivor. Sota i en upphettad stekpanna, fuska lite genom att hällla i lite olja. Att sota dem i. Krydda med vitlökspulver, paprikapulver, salt, cayennepeppar, lite italiensk örtkrydda och stänk tabasco över. Stek på båda sidor. Snart är de liksom färdigstekta och kan nästan se lite brända ut. Inte brända... men sotade liksom.
Cirka 10 min om stekpannan är tillräckligt varm. De ska vara lite mjuknade Speciellt i mitten. Lägg upp dem i en skål. Pressa färsk limesaft över. Kolla att sältan är tillräcklig genom att provsmaka en zucchiniskiva.
Ställ dem kallt. Dekorera eventuellt med några skivor lime.

Jag kan säga att en av gästerna bad om mer med ett lätt desperat tonläge, men det fanns inte mer. Så kanske ska man beräkna en normalstor zucchini på 2 personer? Nu var vi 4 personer på en. Antagligen skulle rätten passa som tapas eller tilltugg också.

Den kändes fräsch, men med lite sting i.

Boel

Inga kommentarer: