söndag 25 februari 2007

Vitlöksbröd

4 DL. VATTEN
25 G JÄST
2 TSK. HAVSSALT
1 MSK. HONUNG
5 KLYFTOR VITLÖK
80 G RÅGMJÖL
CA. 450 G VETEMJÖL


Rör ut jästen i ljummet vatten. Blanda i de övriga ingredienserna, utom vetemjölet.
Låt jäsa i ca 1-2 timmar.Rör ner mjölet gradvis i degen och arbeta degen väl.
Låt degen jäsa i temperatur i 20-30 minuter.Häll ut degen och forma den till ett bröd och
lägg den i en smord form. Låt efterjäsa i ca 15 min. Pensla brödet med vatten och
grädda i ca 20-25 min.i 190-200 gr.

Det går bra att ta ännu mer vitlöksklyftor i, det gör jag de gånger jag bakar det. Ta efter smak.
Man kan även byta ut lite av vetemjölet mot dinkelmjöl så blir det lite nyttigare också.

/Lill

Inga kommentarer: