lördag 15 september 2007

Laxpasta

Lax i gräslökssås med pasta (4 pers)

500 g skinn- och benfri lax
1 schalottenlök
1,5 dl vitt vin (jag brukar ta matlagningsvin)
1 fiskbuljongtärning
nymald peppar
2 dl creme fraiche
1 knippa finskuren gräslök (numera brukar jag lägga i
spenat istället)
4 portioner nykokt pasta

Skär laxen i kuber. Hacka löken och koka den mjuk i
vitt vin och buljongtärning. Tillsätt peppar och vispa
i creme fraiche. Lägg i laxbitarna och sjud i ca 2
minuter. Vänd ner gräslöken och servera på het pasta.
Klart!

Fast jag tar som sagt spenat istället för gräslök och
den behöver nog få koka med ett tag, har ingen riktig
koll på hur länge jag brukar låta den vara i. Enkelt
och gott!

/Karin

Inga kommentarer: