lördag 12 januari 2008

Thaisoppa 4 portioner

1 gul lök
1 msk olja
1-2 tsk curry
1 pressad vitlöksklyfta
400 g sommargrönsaker
8 dl grönsaksbuljong (tärning eller fond+vatten)
2 dl kokosmjölk
1 tsk gurkmeja
1 tsk sockr
1/5-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
ev 1/5 knippe kuriander


Skala och hacka löken. Värm oljan i en gryta stor nog för soppkok.
Tillsätt curryn och fräs den en stund. Tillsätt löken och vitlöken och låt fräsa
ett par minuter.
Blanda ner de djupfrysta grönsakerna och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Häll på buljongen och låt koka 3 minuter. Tillsätt kokosmjölken och kryddorna och låt det hela få ett uppkok. Hacka ev koriander och strö över. Servera soppan med bröd. /Lill

Inga kommentarer: