söndag 25 maj 2008

Basilikan frodas!

Det enda som jag odlar precis varje år är basilika. Det har jag gjort sedan jag bodde i Aspudden,för den lägenheten var perfekt för basilikaodling, inte för mycket sol, men ändå ljust, lite dragit, innan renoveringen hade lägenheten nämligen självdrag. Men det är inte så tokigt här heller.


I år ser det väldigt bra ut, tycker jag! Basilikan står i köket. Även örterna i trädgården tycks trivas som: salvian, grönmyntan, timjan, citrontimjan (min favorit),oreganon och lavendelplantorna. Självsådda ringblommor har redan tittat upp.

Dessutom har herr Z odlat pumpor, majs, gurka, tomater och solrosor. Förutom alla fina blomster som skiftar med säsongen. Ända in till vinterkanten blommar det en massa roligt i rabatten och krusbärsbusken som jag fick när jag fyllde år förra gången, är full av små små krusbär. Och sen har jag en planta med citronmeliss inomhus som växer som en tok. Det är fint med växter och ett billigt nöje./Boel

1 kommentar:

Jassu sa...

Det underbara med basilika och andra hemodlade örter, är att de inte bara smakar fint utan även att de är vackra att ha inomhus! Smyckar ett hem och gör det riktigt hemtrevligt!