fredag 21 november 2008

Glöggkladdkaka

Glöggkladdkaka(10 bitar)
Ingredienser:200 g smör
200 g mörk blockchoklad
4 ägg
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
3 msk vinglögg
ev. florsocker
Tillvägagångssätt:Sätt ugnen på 200°.Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar. Lägg chokladen i smöret och rör
tills den smälter.Vispa ägg och socker pösigt.Rör ner smörblandningen, mjölet och glöggen.Häll smeten i en
smord och bröad form, gärna med löstagbar kant (23 cm i diameter). Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 25-30
minuter.Den ska fortfarande vara lös i mitten.Låt kakan kallna. Sikta ev. över lite florsocker. Servera med
vispad grädde.

Jag har inte provat, men det låter gott!
/Åsa

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du, nu i Glöggtider passar ju en sådan god kladdkaka med smak av glöggkrydda:-)
Kan säkert vara gott.. ska minsann testa den.
ha de..

Veckorecept sa...

Det låter verkligen spännande. Lite "sent" eller rättare sagt, tidigt på året, men det ska testas. Tack.