söndag 7 december 2008

Linssoppa med indisk touch

Enkelt, nyttigt och skitbilligt.
1 par dl bruna linser.
4-5 vitlöksklyftor
rapsolja
1 riven morot
1 finhackad röd paprika
1 lagerblad
1 halv grönsaksbuljongtärning
Garam masala
Spiskummin
Peppar och salt
1 msk tomatpuré

Fräs grönsakerna samt krossad vitlök i olja. Lägg i linserna (men skölj dem först), täck med vatten. Ungefär dubbelt så mycket vatten som linser, Lägg i buljongtärning och dutta eventuellt i en matsked med tomatpuré. Salta, peppra krydda med garam masala, spiskummin och lägg i lagerblad. Låt puttra på låg värme tills linserna är mjuka. Rör om då och då. Det kan ta upp emot en timme beroende på linserna. Smaka av. Servera.

Denna soppa
går förstås att göra med t ex röda linser. Då blir koktiden kortare./Boel

Inga kommentarer: