måndag 14 juni 2010

Asiatisk nudelsoppa


Boel var på besök hos mig i förra veckan. Då bjöd jag på den här soppan som är vanlig hos oss. Den blir alltid godare än god.
Köp kinesiska äggnudlar, Blue Dragons tycker jag är jättebra.
Jag lägger lagom mängd för antal människor i en stor skål och häller över kokande vatten som de får ligga i till dess de mjuknat. Då häller jag av vattnet i ett durkslag.

Till soppan:
purjolök,
shitakesvamp eller champinjoner
Bok eller Pac Choi och om det inte finns går det fint med kinakål.
Morot
Broccoli
rapsolja
kycklingfond

Strimla purjo, skör morot i stavar, rensa broccolin, dela svamparna i några bitar och skär vald bladgrönsak i rätt stora bitar. Fräs alltsammans i lite olja och häll sedan på kycklingfond och vatten. Gärna lite extra salt.

Till kycklingen:
Kycklingfilé, gärna lårfilé som blir saftigare
Hoisinsås

Skär kycklingen i bitar och stek den i smör i en varm panna. När den är färdig häller du över hoisinsås, mycket av den. Låt puttra ihop någon minut.

Servering:
Till serveringen: sesamolja, färsk koriander

Tag en stor skål per portion. Lägg nudlar i botten på skålen. Droppa över några droppar sesamolja. Häll sedan över grönsaker och buljong. Lägg i några bitar kyckling och se till att en del av den goda såsen kommer med. Klipp över koriander. Äts med fördel med pinnar, soppan dricks. Sked funkar bra det med förstås. Hoppas nu att Boel lägger in en bild på hela härligheten!

Yvonne

(Mmmm, så god den var och nyttig!/Boel, som lagt in foto som synes.)

Inga kommentarer: