onsdag 19 januari 2011

Löksoppa

Busenkelt, värmande och gott!

3 st gula lökar
3 msk smör
1 msk timjan
3 st lagerblad
salt
peppar
8 dl oxbuljong
2 dl vitt vin
4 skivor bröd
riven ost

Sätt ugnen på 250 grader övervärme.
Skala och skiva löken.
Fräs den mjuk och blank i smöret, tillsätt timjan och lagerblad.
Häll på vin och buljong.
Smaka av med salt och peppar. Eftersom buljongen är salt, brukar jag inte ha i mer salt, men det är en smaksak.
Låt småkoka i 20 minuter.
Häll soppan i en skål, lägg på en skiva bröd. Jag brukar rosta brödet först, så tar det lite längre tid innan mackan blir sliskigt mjuk.
Strö ost på brödet. In i ugnen till osten smält.
Servera och njut!

Soppan är minst lika god dagen därpå!
/Linnea

Inga kommentarer: