tisdag 10 maj 2011

Entrecote med Briam och så vidare

Idag har jag haft ett högt tempo. Spretig dag med mycket att göra. Så jag bestämde mig redan i förmiddags att lyxa till det. Ringde en kompis som egentligen skulle komma i morgon men nu var det akut behov av vardagslyx.

Såhär långt har jag förberett. Köttet vilar med basilikablad, en salladsdressing som får en att studsa uppåt mot himmelen... Citron, dijonsenap, olivolja smaksatt med oregano, aromsalt, fusk - jag vet men det blir så jädrans gott - innehåller smakförstärkare, dvs glutamat, inte nyttigt! Gjorde en improviserad Briam, dvs grönsaker i ugn, potatis, zucchini, rödlök, tomater i skivor, salt och olivolja. Samt ett kryddsmör med oregano, timjan, vitlök och lite citron. Nyttigare än bilden nedan, som är från mitt och Sus manusmöte förra fredagen. Jag är den senaste tiden ständigt på jakt efter extrapris på Entrecote, fick en fling efter att kinesiske doktorn sa att jag måste äta mycket kött och fisk för att bli pigg. Det hade han rätt i. Nu ska jag gå och sätta mig i solskenet en stund. Dödstrött. Briamen står i ugnen. Allt annat är klart. Salladen ligger i kylen. Och köttet gör jag ju sist. Det ska vara rosa innuti och går fort. Endast salt och peppar. Inga konstigheter. Bearnaisesås finns också för den som vill -Lomanders färdiga, så god. Det var en farbror i affären som tipsade mig att den var absolut bäst. Och det var den./Boel

Sus och min middag förra fredagen, med hemmagjorda frittar, mindre nyttigt än dagens Briam. Eller kanske inte... Hemmagjorda frittar är nog inte så onyttiga?

Inga kommentarer: