tisdag 1 november 2011

Vildsvinsmedaljonger med tillbehör

Rensade och smörstekte sedan trattkantarellerna, spädde ut med grädde och pyttelite soya. Lagade sedan en äppelchutney och bemödade mig om att den skulle bli het, för nu hade det väckts en tanke om att denna middag skulle serveras med ris.

Ugnstekte jag några potatisklyftor, rödlöksklyftor samt morotsstavar i ugnen i olivolja med lite salt, stekte köttet för sig i smör, skuret i medaljonger, med endast salt och svartpeppar och la sedan köttet, potatis, löken och morotstavarna i en och samma gryta, så de fick puttra ihop den sista stunden. Kokte ett luftigt basmatiris, serverade med kantarellsås och den heta äppelchutneyn och riset. Förlåt dessa vidlyftiga receptangivelser. För den driftige finns det dock ett recept inbakat i denna nervösa text. Det blev så gott att man nästan dog./Boel


Lägg märke till mina Shabby Chic tallrikar. Här läggs minsann inte pengar på något onödigt, som flådiga tallrikar..


Inga kommentarer: