fredag 28 mars 2014

Hälsoknäcke (glutenfritt)

Det här receptet har jag fått av Marianne Svensson som fått det på en hälsomässa i Linköping. Hon låter hälsa att hon för egen del använder 0,4 dl olja istället för 0,5 dl, eftersom hon tycker att det annars blir i oljigaste laget.

Notera att vattnet verkligen måste vara kokhett för annars reagerar inte majsmjölet (maizena) som det ska!

2 dl majsmjöl
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl olja
2 dl kokhett vatten
Flingsalt

Ugn 150 grader
Blanda allt utom flingsalt. Lägg gröten på bakplåtspapper på en plåt. Lägg över ett bakplåtspapper och tryck ut så smeten täcker hela plåten. Gör skåror med en kniv/sporre. Strö över flingsalt. In i ugnen i ca 60 minuter på 150 grader.

Receptet förmedlat via Boel


   Foto: Marianne Svensson, som tycker detta knäckebröd är så gott att hon gärna 
äter det som chips.


Inga kommentarer: