fredag 9 januari 2015

Kattens kladdkakaChokladvarianten med glasyr. Endast fantasin begränsar variationerna.


Jag och Katarina delade lägenhet i ett halvår och jag gick utan att bli förvånad upp i vikt. Båda älskar mat och vi lagade ömsom mat som vi bjöd varandra på. Den här kakan kan göras antingen med choklad eller annan smaksättning. Jag har modifierat receptet och gjort en lime- och eller citronkaka. Skitgod.

Chokladversionen

2 ägg
2,5 dl socker
150 g smör
3 msk kakao
1 dl mjöl

Smält smöret och blanda ihop allt. Smöra och bröa en form med kokosflingor. 

Om man vill kan man dessutom peta ner chokladbitar i smeten - valfri choklad - innan den åker in i ugnen. Då blir det den ultimata chokladiga kakan. 

Grädda 15 min i 175 graders ugn.

Citron/vaniljversionen

Byt ut kakaon, mot 1,5 pressad citron
(alltså med händerna, ta inte i så ni dör eller med maskin, då blir det för mycket citron)

Smält smöret och dela en vaniljstång, peta ut kärnorna och släng i stången också.  Hyvla lite citroncest med en osthyvel, jag tog ungefär som tre naglar i storlek.  I med cesten i det smälta smöret. Låt allt dra medans du vispar ihop socker, mjöl och ägg. Peta sedan bort cesten och vaniljstången och vänd i smöret i smeten.

The same procedure med smör och kokos till formen och in i ugn i 15 min.

Inför servering

Man kan också glasera chokladkakevarianten i smält choklad som Katarina gjorde idag innan hon stack iväg på kalas.

Servera gärna med vispad grädde och om man vill lyxa till det smaksätt grädden där endast fantasin sätter gränser, amaretto, choklad eller något annat

Jag kommer också följa Katarinas exempel med att ikväll stoppa kakan i frysen, för jag ska ta med mig den imorron och då kan den i lugn och ro få tina utan att rinna ut över hela min bil. vet inte än vad jag ska servera till, eventuellt rosa grädde, det kan bli fint. /Boel


Här med mörka chokladbitar nerstoppade i smeten för den ultimata chokladchocken.Inga kommentarer: