söndag 13 september 2015

Västerbottenpaj à la Falerum (LCHF)

Denna goda och NYTTIGA Västerbottenpaj förtärdes av ett antal gourmeter och gourmander
under en synnerligen trevlig lördagsafton i Falerum, Östergötland, hösten 2015

3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 ägg

Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
Grädda skalet i 175 g i ca 10 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj ugnen till 200 grader.

Pajinnehållet:

300 gram riven västerbottensost
3 ägg
3 dl vispgrädde
lite salt

Lägg den rivna osten i pajskalet. Vispa ihop ägg och grädde och häll i pajskalet, över osten.
Grädda i 25-30 minuter i nedre delen av ugnen. Serveras ljummen eller rumsvarm med créme fraiche, röd stenbitsrom och hackad rödlök.


Recept förmedlat av Maria G som också gjort pajen. (GOTT!) Foto: Calle.

Inga kommentarer: