fredag 18 maj 2007

Gräddfilspannacotta!

Jag fick ett efterrättsrecept på jobbet häromdan som jag testade igår, och jisses vad det var gott!! Matilda var helt i sjunde himlen och Pellan med. Victor sa inget, han bara åt... Och inte var det svårt heller! Det pilligaste var att få ut fröna ur vaniljstången. Prova!

En lite smalare variant av pannacotta tydligen. Ät små tuggor så räcker det längre... :)
4 portioner
2 dl vispgrädde
3 dl gräddfil
75 g socker (en kaffekopp)
1 vaniljstång
2 gelatinblad
Topping: (färska) bär, limeskal och florsocker
Dela och skrapa ur fröna från vaniljstången. Koka upp grädde med vaniljfröna och den delade vaniljstången och sockret. Vispa lite så vaniljfröna delar sig.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 2 minuter. Krama ur vätskan och smält gelatinet i den varma grädden.
Låt grädden svalna något och blanda i gräddfil. Sila genom en finmaskig sil. Häll upp i portionsskålar och ställ kallt minst nån timme innan servering.
Garnera med tex jordgubbar, hallon, rivet limeskal och pudra över florsocker. Jag tog tinade hallon och blåbär, limeskal och florsocker och det fungerade skitbra.

//Anana

Inga kommentarer: