söndag 16 december 2007

Pepparkakstryffel

Hittade på DN. Har inte provat, men det skulle vara kul om nån ville testa. Jag tycker det låter jättegott!
/Åsa

1 dl vispgrädde
50 g florsocker
25 g smör
125 g mörk blockchoklad
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk nejlikor
1/2 tsk ingefära

1. Koka upp grädde och florsocker i en kastrull. Lägg i smör och choklad i bitar. Låt det smälta på svag värme.

2. Rör i kanel, kardemumma, nejlikor och ingefära. Låt svalna och sedan halvstelna i kylen.

3. Forma runda tryfflar med händerna. Pudra över kakao och låt tryfflarna stelna i kylen

1 kommentar:

Jassu sa...

Åh, jag har provat göra dessa - och de blev mycket uppskattade!
Jätte gott och kryddig bra smak!!