söndag 27 april 2008

Smörgåstårta.


På detta "recept" blir det till en ungsplåt.
Ca 6 förpackningar landgångsbröd
3 brk tonfisk
3 gröna syrliga äpplen
2 brk krossad ananas
ca 250-300 g leverpastej
bostongruka efter smak
ca 300-400 g saltkött
pepparrot efter smak
ca 5 dl vispgrädde (lätt vispad)
ca 2 brk lättmajonäs
smör till brödet.

Bred bröd till första lagret. Häll tonfisk i en matberedare (är lättast) kör en liten stund så tonfisken går sönder. Lägg i grädde och majonäs till det blir en bra konsistens till att bre ut.
Bred nästa laget bröd. Skala och kärna ur äpplena. Häll i matberedaren ihop med ananasen och även där grädde och majonäs.
Nästa lager. Lägg leverpastej, grädde och majonäs. Kör en liten stund i matberedaren och sedan i med bostongurka efter smak.
Nästa lager. Kör saltköttet en liten stund själv så det går sönder. Lägg i grädde och majonäs och pepparrot efter smak och kör en stund till.
Jag har järna krämerna lite lösare för då suger brödet upp det lite lättare så blir det riktigt saftigt.
Detta gör jag dagen innan den ska serveras. Nästa dag ska den garneras och det är fritt fram vad man vill ha på den. Min standars är ost/vindruvor, skinka/tomat/gurka. Ibland har jag ägg/räkor/svart kaviar eller röd kaviar.

/Lill