onsdag 20 augusti 2008

A real curry

Ingredienser:

färsk valfri lök
1 stor squash
1 burk krossad tomat
1 liten burk cocosmjölk
6 - 7 morrötter i ganska stora bitar.
currypuder
chillipasta
salt
svartpeppar
spiskummin
rejält med storbladig persilja
olivolja


Fräste löken i olivolja och sen i med allt annat, så fick det puttra tills grönsakerna var mjuka, men inte utan tuggmotstånd. Använde själva blasten från en knippe alldeles färsk lök, som jag hackade och så fick den liksom fräsa lite långsamt i olja allra först. Det blev så himlans gott. Man kan ju använda ytterligare grönsaker om man vill det eller kanske linser och böner. Jag åt den som den var men ris skulle passa till, eller kanske couscous. Det är nog viktigt vilken curry man använder. Likaså chilipastan som visade sig funka med besked. Det här var en thailändsk variant med basilika i. Mycket hetta - en halv tesked fick studs på grytan. /Boel

1 kommentar:

KarinW sa...

Inga dåliga grejer det där!
Verkar kalasgott!