onsdag 13 augusti 2008

Hemmagjord Pesto

1 - 2 "köpekrukor" basilika
3 - 4 vitlöksklyftor
Riven parmesan efter smak
1 liten påse solrosfrön, rostade med salt.
Rapsolja, eller olivolja

Jag tog en kruka från min egen basilikaodling, dvs kanske dubbelt så mycket som en "köpekruka". Repa bladen från stjälkarna. Solrosfröna låg i sådana där smala portionspåsar typ. Körde allt i mixer. Hällde samtidigt i olja tills lagoma konsistens (kanske ca en deciliter).

Färdigt. Drygt som tusan, dögott till spaghetti. Jag har massor av basilika som jag måste hitta på något med. Ska använda pinjenötter nästa gång istället för solrosfrön, men nu hade jag sådana hemma, det blir nästan lika gott och ett lågbudgetalternativ, eftersom pinjenötter är dyrare./Boel


Godare än vad det ser ut:

Inga kommentarer: