söndag 2 november 2008

Baconpannkaka i ugn

Ingredienser:
4 ägg
3 dl vetemjöl
3 dl mjölk
3 dl vatten
1 tsk salt
vitpeppar
2 pkt bacon

Vispa ihop smeten och stek baconet separat i klippta bitar. Häll allt i en form och grädda i ugn till pannkakan stelnat och fått färg. Ca 25 min i 18o graders varmluftsugn. Ärligt talat vet jag inte hur länge pannkakan befann sig i ugnen. Jag höll på med annat och tittade till den med jämna mellanrum. Servera med lingonsylt.

Det här är förstås en variant på den klassiska fläskpannkakan. Gjord på beställning av vår yngsta familjemedlem. Jag gör smeten efter ett recept på pannkakor, eller egentligen crepes som jag fick i Montreal för många år sedan. Mot slutet hällde jag av lite av fettet från baconen som hade lagt sig på toppen av pannkakan. Den liknade för övrigt en sufflé, men efter en stund utanför ugnen antog den normalt "fläskpannkakeutseende". Och ja, det var gott! Mycket gott. Jag gjorde också en sallad till med ruccola, solrosfrön, skvätte över lite balsamicovinäger och ringlade olivolja on the top. Salt and pepper, sorry för svengelskan. Förresten, bytte en liten liten del vatten mot vispgrädde i pannkakssmeten, bara en skvätt. Men det är inte nödvändigt. Det var bara för att jag råkade ha grädde hemma. :)/Boel

2 kommentarer:

Anonym sa...

Såååååååååååå himla gott det där ser ut.. ska absolut fixa till en sådan:-)

Gullvi Fredriksson-Sten sa...

ja den såg verkligen smarrig ut Boel

Gullvi