tisdag 17 mars 2009

Fransk kyckling med citron

Festlig rätt med pikant citronsmak.

1 färsk kyckling ca 1kg
5 dl vispgrädde
5 msk fransk senap
2 msk potatismjöl
rivet skal av en halv citron
1 tsk salt
några kryddmått svartpeppar.

Ugn 200 grader

Dela kycklingen i mindre bitar o lägg dem i en smord ugnssäker form.

Blanda vispgrädde, potatismjöl, senap, salt och peppar. Häll blandningen över kycklingen.
Stek i ugn ca 1 tim.

Servera med kokt potatis eller ris och en grönsallad.

/Minna

Photobucket
Denna maträtt blir endast ännu bättre av gott sällskap, förbannat gott var det, rätten liksom smälter i munnen på ett trevligt vis. Inmundigades i Minnas hemtrevliga kök först som elegant lördagsmåltid och sen som läcker söndagslunch, då det gonat ihop sig och blivit ännu mumsigare, fast man knappt trodde det var möjligt. Ett gott rödvin till var inte så tokigt heller. Inte tokigt alls./Boel

2 kommentarer:

Anonym sa...

bra start

Anonym sa...

Jag tror du glömde skriva vad man ska göra med citronskalet?