tisdag 17 mars 2009

Köttfärslimpa med soltorkade tomater

Traditionell maträtt på nytt fantasifullt sätt, med smak av sydligare nejder.

500g köttfärs
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 1/2 tsk salt
3 msk riven lök
1 kryddmått peppar
2dl vatten
2-3 vitlöksklyftor finhackade
1 påse ca 8 st soltorkadetomater mkt finhackade

Låt ströbrödet svälla i vattnet i tio minuter
blanda i alla övriga ingredienser och forma till en limpa.

In i ugen på en smord plåt på 175 grader i 50-60 minuter.

Serveras med kokt potatis och kantarellsås. /Minna

Förmedlat via Boel som ätit detta hemma hos Minna. Det var otroligt gott. Sådär att man inte ville bli mätt utan bara fortsätta att stoppa in tugga efter tugga i evighet.

Inga kommentarer: