Denna är så lättlagad att man kan svänga ihop den en måndagskväll. Och absolut god nog till att servera när man vill impa på några snobbiga vänner.. :-)
ca 400 g oxfilé
1 röd paprika
1 tomat
2 Smör eller olja
1 msk tomatpuré
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk kalvfond
Sås:
3 dl turkisk matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm salt
1/2 dl hackad dill
Rör ihop såsen, yoghurt, vitlök, salt och dill. Låt den stå en stund.
Skär köttet i stora bitar. Kärna ur paprikan. Skär paprika och tomat i små tärningar. Bryn köttet i smör eller olja i en stekpanna. Rör i paprika och tomat. Rör i tomatpuré, salt, peppar och fond. Låt allt fräsa 1 min under omrörning. Servera med ris, bulgur eller couscous.
/Linnea
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar