måndag 4 april 2011

Pasta på en tisdag

Man kan också göra en gratängvariant av denna rätt. Så gjorde jag till idag när jag skulle bjuda folk på lunch. Laga som nedan och sedan på med lite ost och in i ugnen en stund. Sallad on the top. Det bästa med denna rätt är att den sköter nästan sig själv. Lättlagad minst sagt.


Valfritt fläskkött i bitar.

Fräs köttet i lagoma bitar, samt valfri hackad lök (jag använde färsk lök), häll på en burk krossade tomater, krydda med vitlök, peppar, timjan och rejält med oregano. Och gärna en tsk sambal oelek. asta.jpg" border="0" Salta efter smak. Lite soya kan man ha i också. Koka pastan tills den är nästan färdig, men inte helt. Dutta ner pastan i tomat- köttsåsen och låt koka klart. Smula över fetaost. Smaka gärna av i sista stund och komplettera ev med mer kryddor. Ska ha gäster imorgon och provlagade denna rätt för att vara på den säkra sidan.

Tror på en lite annorlunda pasta till denna rätt. I det här fallet var det ngn slags extra stor penne. Skulle tro att en vegetarisk variant, där man bara utesluter köttet skulle bli helt OK också.

Enkelt men väldigt gott!/Boel

Inga kommentarer: