lördag 8 december 2012

Chakchouka à la Alexandre

God gryta som jag med min vakna näsa genast bad receptet till. För att sedan njuta. Yammie! Gott! Mycket gott!

Ingredienser:
1 grön paprika
1 röd paprika
1 gul lök
1 medelstor aubergine
1 medelstor squash
4 tomater
1 pepparfrukt
Salt
Peppar (gärna flera pepparsorter, typ en blandning)
Mexikansk kryddblanding
Olivolja
6 merguez, eller använd valfri kycklingdel eller kött.


Finhacka alla grönsakerna. Skär korv, kyckling eller kött i lagoma bitar. Låt sjuda i 45 minuter. Kanske längre om det är sådant kött. Det får inte koka för snabbt eller för häftigt. Späd eventuellt med lite vatten. Servera med ett gott bröd, inte minst för att doppa i den jättegoda såsen. Vi åt med Merguez och det var bara grymt gott!!!/Boel

Inga kommentarer: