måndag 1 oktober 2007

Focaccia med fårost, tomat och rosmarin

1 pkt jäst
6 dl vatten
2 msk olivolja
2 tsk salt
4 dl durumvete
9 dl kärnvetemjöl
1 paket fetaost gjord på fårmjölk
1 förpackning soltorkade tomater i olja
Färsk rosmarin
Lite flingsalt

Blanda jäst och vatten. häll över olja och salt, samt mjölet. Häll även i fårosten smulad och tomaterna skurna i små bitar. Arbeta i maskin eller för hand länge. Låt jäsa i bunken ca en halv timme. Häll upp smeten i långpanna och kavla ut om det behövs. Sätt ugnen på 225 grader. Låt jäsa i ca fyrtio minuter. Då tio minuter återstår av jästiden sticker du hål på ganska många ställen med baksidan av en trägaffel eller resolut med pekfingret. Ringla över olivolja, dutta på repad rosmarin och häll flingsalt över. Ugnen i tjugo minuter. Låt svalna på galler.

Perfekt till morotssoppan!

Yvonne

Inga kommentarer: