lördag 23 februari 2008

Persiljekyckling i järngryta

Ingredienser:
1 hel kyckling
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja
2 msk smör
2 msk olivolja
1,5 dl lättcrème fraiche
1 tsk dijonsenap
salt & svartpeppar efter smak

Måste lägga in det här receptet snabbt, innan jag glömmer bort det.
Jag tinade en fryst kyckling, sen delade jag den i lagoma bitar. Dvs låren i två delar, bröstet i fyra osv, man kan ju naturligtvis använda bara delar, såsom bara kycklingfilé eller bara låren etc. Men det här blev jättebra och mycket mat. Brynte sedan kycklingen i hälften olivolja och hälften smör. Hällde i hälften av persiljan, hackade ner en gul lök, och pressade i vitlöksklyftorna. Saltade och pepprade. Och sen fick det puttra i sin egen sky med lock, ca en halvtimme, mot slutet hällde jag i resten av persiljan och slängde i 1,5 dl lättcrème fraiche. Duttade dessutom ner en rågad tsk dijonsenap.

Serverade med tagliatelle, det blev hur gott som helst.
Boel

Inga kommentarer: