tisdag 29 mars 2011

Kycklinggryta à la Marocaine


1 fryst kyckling
Morötter
Lök
Potatis
Krossade tomater
Olivolja
Oliver
1 citron
3 dl kycklingbuljong
Salt
Svartpeppar
Färsk koriander
Spiskummin
lite cayennepeppar

Tina kycklingen. Skala grönsakerna och fördela allt i en tagine, eller annan lergryta. Allt utom citronen.
Sätt in i kall ugn, värm ugnen till 200 grader, låt stå i en till en och en halv timme. Ta ut skiva citronen dekorera med halva och pressa andra halvan över hela anrättningen, salta ev lite till om det behövs, strö mer färsk koriander över. Koriandern, citronens syra och sältan är en oslagbar kombination. I originalreceptet används de inlagda citronerna. Men har man inte det funkar det här också.

Vill man lägga in citroner så finns recept HÄR/Boel

Inga kommentarer: