måndag 5 februari 2007

Glace au four med hallon

En festlig och god efterrätt som inte kräver mycket, varken tid eller ingredienser. Det enda är att man måste vara snabb och servera den direkt.

För ca 4 personer

1 dl socker (kan uteslutas)
2 äggvitor
1 dl socker
100 g frysta hallon eller andra bär
½ liter vaniljglass
½ dl (ca 20 g) mandelspån

Sätt ugnen på 225°C

Vispa äggvitorna riktigt hårda, gärna med elvisp. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en blank, tjock marängsmet. Det skall gå att vända bunken upp och ner utan att smeten åker ut.

Lägg glassen på en ugnsäker form. Fördela hallon på glassen. Bred marängsmeten på och runt om så att all glass täcks. Strö över mandelspånen.

Grädda mitt i ugnen i 2-3 minuter tills marängen börjar få fin färg.

Servera genast.

Marja

Inga kommentarer: