Fick detta som svar på receptutskicket!
Thailax i kokossås
3 schalottenlökar, i klyftor
1 bit rotselleri (ca 100gr) i tärningar
2 medelstora morötter, i skivor
1 gul paprika, i små bitar
1-2 tsk färsk ingefära, riven
2-3 krm grön eller röd currypasta
1 burk kokosmjölk (400gr) gärna lätt
1 vitlöksklyfta, pressad
2-3 krm salt
2 msk fisksås
400 gr laxfilé, i 3 cm bitar
2 msk koriander eller persilja, hackade
4 port jasminris eller risnudlar
Förbered grönsakerna. Vispa ihop currypasta och kokosmjölk i en gryta och koka upp. Tillsätt grönsaker, vitlök, salt och fisksås. Koka utan lock ca 5 min. Vänd ner fiskbitarna i grytan och sjud tills de är nätt och jämnt kokta, ca 5 min. Smaka av och tillsätt ev mer currypasta och fisksås. Strö över koriander eller persilja.
Servera med ris eller nudlar.
Smaklig måltid!
Yvonne
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar