söndag 7 september 2008

Byggjobbarnas äppelkaka

4 ägg
4 dl socker
4 msk smör
6 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk & 1,5 dl kesella
2,5 tsk bakpulver
5-6 äpplen
2,5 tsk vaniljsocker
kanel & ströbröd

Rör ihop ägg och socker, smält smör och blanda mjölk och kesella i en kastrull, häll blandningen i ägg och sockersmeten, blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ihop hela kalaset, kör lite med elvisp. Bröa 1-2 formar och fördela smeten. Skala och skär äpplena i lämpliga bitar, tryck ner i smeten. Pudra kanel över. Grädda i ugn ca 200 grader 25-30 minuter. Den här kakan visade sig vara ännu godare dag två och då kylskåpskall, nästan lite krämig. Inte är den så värst fet heller. Jag gjorde den till ett gäng byggjobbare som jag tyckte förtjänade lite fikabröd. Det blev mycket uppskattat. Skriver nu ner receptet innan jag tappar bort lappen som legat och skräpat på mitt skrivbord./Boel

Inga kommentarer: