lördag 20 september 2008

Lisskullas delikata morotssoppa!

Kan något så enkelt som morotssoppa vara en delikatess? Ja, det kan det. Åt denna soppa häromdagen och här är receptet från kockan, Lisskulla själv. Citerar:

"Stek i panna eller tjockbottnad kastrull, en lök och ett par chilipepprar (hela om de är torra, hackade om de är färska) med olivolja. Lägg i ca 4 stora morötter i stora bitar (till 4 ca portioner) som sauteras lite. Samt vatten så det täcker. Minst. Ett blad libbsticka (ALLTID bra att ha i grytor och soppor) hackad persilja, en buljongtärning, kummin, timjan, salt och peppar. Koka morötterna mjuka. Sedan allt till mixern tills det blir riktigt krämigt. Gott med cremefraiche eller grädde. Kanske lite persilja på toppen, eller groddar. Voila."

Ett litet berg med groddar och en klick crème fraishe låg "on top of the" soppa. Det var så gott och elegant. Detta är vad köket rekommenderar idag! /Boel

2 kommentarer:

KarinW sa...

Den soppan ska jag prova nån dag, gott med chilin mot morötterna!
Jag träffade en tjej för längesedan som hette Lisskulla men det kanske finns flera....

ännu en glad ryttare sa...

Det kanske det finns, men bara en som lagar så god mat!