lördag 6 september 2008

Provenceinspirerad ungstekt hela allting!

Det här receptet kan varieras i oändlighet. Man tager vad man haver. Jättebra om man är många till bordet och vill göra det lite bekvämt för sig, men om man ändå vill att det ska bli lite extragott.

Lägg frysta kycklingdelar i en stor form. Fördela morotsslantar, palsternackeslantar, potatishalvor och lök i stora klyftor i formen. Lägg med några tomater delade i halvor. Salta, peppra och ringla över olivolja. Pudra över lite vitlökspulver. Överst lägger man ett lager med timjan- och rosmarinkvistar och även lite salvia. Täck med folie och in i ugnen ca en dryg timme eller tills kycklingen är klar och grönsakerna genomstekta, kör en stund i grillen utan folie tills hela anrättningen har fått färg. Tajmingen kan vara lite knepig och beroende på ugn förstås. Jag gjorde som ovan i 180 graders varmluftsugn. /Boel

Inga kommentarer: