onsdag 30 mars 2011

Sus smörgåstårta

Den här smörgåstårtan brukar min kompis Sus prata om lyriskt. Idag beslöt jag att göra den, eftersom jag ska lunchgäster.

4 hårdkokta ägg
1 dl majonäs
1,5 dl crème fraiche
2 hackade rödlökar
örtsalt
peppar
hackad dill
2 burkar tonfisk i vatten
1 pkt polarbröd
pressad citron efter smak

Till garnering:
citronklyftor
några dillkvistar

Blanda alla ingredienserna och mosa ihop med en gaffel. Lägg polarbröden kant mot kant så att du får en rund tårta. Smöra eventuellt. Bred tonfiskmojet på brödet. Och fortsätt i två lager till. Toppa med räkor, citronklyftor och några dillkvistar.
Tårtan vinner enligt Sus på att göras dagen innan. Men det hann jag inte. Nu hinner den i alla fall gona till sig i två timmar. Spännande!/Boel

1 kommentar:

Anonym sa...

Rekommenderar denna, den var snabb och enkel att göra och blev super god!

Minna