söndag 25 november 2012
Klassisk sjömansbiff med entrecote
Jag hade en bit entrecote i frysen som blev kvar efter en helgmiddag för ett tag sedan. Ärligt talat var det en ovanligt seg entrecote. Som långkok i en sjömansgryta blev det dock fantastiskt mört och välsmakande. Jag gjorde såhär: delade entrecoten i lagoma grytbitar, som jag fräste i en gjutjärnsgryta. Strimlade en stor gul lök, motsvarande flera små, skulle jag tro. I med den. Hällde på en 33 cl Hof mellanöl. Och så oxfond, jag har sådana där små portionsburkar utan konserveringsmedel. Har kört med dem ett tag, tycker det blir mycket godare en buljongtärningar. Lät det puttra en stund innan jag tillsatte skalad och skivad potatis. Kryddade med två lagerbärsblad, svartpeppar, flingsalt och hackad persilja. Hela anrättningen fick puttra i 1,5 timme.
Till detta serverade jag vinbärsgelé och inlagda rödbetor. Detta var en härlig helgmiddag, ett långkok som dessutom lät ljuvliga dofter sprida sig i köket. Till efterrätt hade vi mannagrynspudding. Receptet hittar du HÄR. /Boel
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar