onsdag 14 november 2012

Sjusärdeles god experimentlasagne

Hade två förpackningar svensk lammfärs i frysen. Tinade dem och funderade på var jag skulle göra. Kanske biffar med fetaost i mitten. Så kom jag på att det även fanns en förpackning färska lasagneplattor i kylen....
Sagt och gjort. Gjorde en köttfärssås på färsen genom att:

Fräsa färsen i smör tills den blev brynt.
Hacka tre gula lökar och tre vitlöksklyftor som fick fräsa med.
Slanta en skalad morot tunt, in med den i fräset.
Hälla över lite ketchup (ett knep som höjer köttfärssåser).
Hälla över en burk krossade tomater. Jag gillar Saltå Kvarns riktigt mycket.
Skära en zucchini i skivor och hälla på.
Örtsalt, svartpeppar, lite paprikapulver och en blandning från Santa Maria av svartpeppar och kummin.

Såsen fick puttra länge. Hällde lite av den i botten av en ugnsfast form. Över med lasagneplattor. Mer sås och sedan kuber av fetaost, jag valde den från Lesvos. Varvade plattor, sås och fetaost. Hällde vispgrädde över hela härligheten. På toppen sås och sen riven parmesan. In i ugnen, 225 grader i ca 25 minuter.

Blev väldigt gott och väldigt mättande.

/Yvonne


Inga kommentarer: