söndag 21 januari 2007

Medelhavsinspirerad (misslyckad) lergryta!


Det här receptet planerade jag lägga in, men det blev faktiskt inte alls gott. På grund av att vi vid senhösten köpte en halv ko, så har det mest varit fråga om nötkött här de sista månaderna. När jag nu skulle laga fläskkotlett blev köttet lika njutbart som gamla skosulor. Kryddningen blev mystisk också; provencalska kryddor, timjan, rosmarin, mejram mm. Av ngn anledning blev det liksom unket i smaken. Det saknades nog någon sorts syrlig grönsak, som tomat eller lök.

Men den tappre kan försöka, för det kan bli gott!
Potatis i halvor, eller hela små
Morotsslantar
olivolja
örtkryddor
vitlök
Salt
Peppar

I med allt i en lergryta, låt stå i ugn 1 timme. OBS inte om det är fläskkotletter, det är då det smakar skosula. Fläskkotletter har tydligen kortare stektid. Jag har gjort denna rätten många gånger, bl a med kyckling, och lyckats. Principen med att blanda allt i en lergryta är helt OK. Egentligen.

Boel

Inga kommentarer: