söndag 21 januari 2007

Fiskgratäng!


2 frysta fiskblock t ex torsk ca 800 gram
1 påse hollandaisesås (tillaga enligt anvisningar)
dill efter smak
1 dl crème fraiche
lite pressad citron
Späd ev med upp till 1/2 dl vatten
Salt och svartpeppar
En burk sparris

En handfull riven ost, av smakrikare sort, jag använde Brännvinsost.

Tina fisken och lägg de tinade fiskblocken i en form.
Salta och peppra ovanpå.
Blanda hollandaisesåsen med crème fraichen.
Pressa i lite citron och lägg i dillen.
Smaka av såsen, salta och peppra vid behov.

Häll såsen över fisken och ställ in i ugnen.
Ca 200 grader. Efter 20 - 25minuter ta ut formen,
Och hacka lite i fisken så att filéerna blir till mindre bitar.
lägg sparris lite tjusigt överst i formen, strö över osten.
Gratinera i ytterligare 15 till 20 minuter.

Servera med kokt potatis, hackad röd lök och en grönsallad.
Skulle kunna tänka mig att man kan spritsa potatismos runt gratängen och att det också skulle bli väldigt gott.
Det sa slurp, så var allt uppätet. Även ungarna prisade denna fiskmiddag.

Boel

Inga kommentarer: