lördag 13 januari 2007

DILLMOFS!

Det här är lite av en fuskmiddag i det att den är snabb- och lättlagad, men smakar som värsta lyxmiddagen!

Fräs ett knappt kg blandfärs och en stor finhackad lök.
Salta peppra och späd med högst en halv dl vatten
Häll i en stor burk crème fraiche och en paket frusen dill.
(det ska vara mycket dillsmak)
Låt hela anrättningen puttra ihop. Den ska vara krämig i konsistensen.

Servera med kokt potatis och tex svartvinbärsgelé.

Det smakar sobert och elegant på något vis och har gjort succé på mången bjudmiddag när man egentligen inte orkar stå i köket en halv dag men ändå vill bjuda på något väldigt gott. Receptet har jag fått av Vanja som fick det av Kerstin som fick det av någon annan, för väldigt många år sedan. I ursprungsreceptet var det också mycket persilja, men det har jag skippat. Hemma hos oss går rätten under namnet "Dillmofs". Vilket är ordbesparande. Någon gång ibland säger någon av oss "Dillmofs" varpå den andre vanligtvis nickar. Sen är det bara att tuta och köra. Inget skitsnack alltså, utan mest ren handling!

Vanja finns inte längre./Boel

Inga kommentarer: