lördag 13 januari 2007

Kålpudding på annat sätt

Vitkål är ju jättenyttigt och har ända sedan romarriket använts mot t ex baksmälla. Den här varianten brukar min bästa kompis Anne göra. Fast jag har förenklat den något. Det här är antideppmat. Och eventuellt skyddar den mot cancer också enligt senaste rön om kål i alla former.

Strimla vitkål och förväll tio minuter i en kastrull med vatten och salt (så får man inte lika ont i magen....)
Fräs köttfärs i en stor gryta.
Gör dubbel sats sås med hjälp av pulvermix för brun sås. Eller gör egen brun sås, men det går faktiskt utmärkt med pulver just till den här såsen. Blanda allt i en ungsform med salt och peppar efter smak.

Ställ in i ugnen och låt stå uppåt en timme på relativt låg värme 175grader tex.

Servera med kokt potatis och lingonsylt! Det här blir mycket och billig mat och är perfekt efter en söndagspromenad om man är lite fler. Genuin husmanskostkänsla blir det. Jag gjorde den igår och kom då ihåg hur himlans gott det blir.

Boel

Inga kommentarer: