fredag 15 februari 2013

Herrgårdssill för yrkesarbetande mitt i vintern

Det fanns en gång en sill i affären som hette herrgårdssill, den innehöll rökt rom. Den finns inte längre. Men skärgårdssillen är nästan likadan, dock utan den där lilla touchen av röksmak som gjorde herrgårdssillen så extremt god. Men KAN SJÄLV. Ja, det här är en fuskvariant, eftersom sillen är inlagd, dillen och gräslöken redan klippt och skuren. Gjorde den idag på ett par minuter. Vart så sugen. Oj så gott. Och den rökta paprikakryddan gav den där piffiga smaken jag letat efter. 

Såhär:
en liten burk fransk löksill 
några teskedar löjrom
1 del majonäs
2 delar crème fraiche 
rökt paprikapulver 
fryst hackad gräslök
fryst hackad dill

Blanda och servera.
That´s all folks!
/Boel


Fick ett sug efter skärgårds/herrgårdssill och förvandlade den franska löksillen till det i ett kick.

Inga kommentarer: