lördag 16 februari 2013

Mannagrynspudding 2.0 med apelsinsås

Elegant som tusan blev denna mannagrynspudding, exotisk i sin smak. 

Ingredienser:
mellanmjölk
mannagryn
smör
russin
bittermandel
socker
vaniljsocker
kanel

Såsen:
apelsin
potatismjöl
ev socker


Koka mannagrynsgröt enligt anvisning till 4 personer, men gör den lite lösare, lägg i en klick smör, rör om. Låt den svalna, blanda sedan i 1 ägg, stöt 1 skållad bittermandel och en tsk kardemummafrön till pulver i en mortel och blanda i. Tillsätt en näve russin, 4 msk strösocker och 2 tsk vaniljsocker, rör om. Häll i en form, strö socker och kanel på toppen. Grädda i 200 graders ugn 25-30 min.

Pressa apelsinjuice, värm i en kastrull tillsammans med lite potatismjöl, det får inte koka. Jag hade 0,5 msk potatismjöl till ca 2,5 dl vätska. Ett annorlunda mellanmål eller en efterätt.  /Boel


Inga kommentarer: