lördag 16 december 2006

Grönsaksgratäng med vitlök och paprika

Antal portioner
4

Ingredienser
5 vitlöksklyftor
2 gula lökar
4 msk tistelolja
2 röda paprikor
2 gröna paprikor
2 bifftomater
4 ägg
2 msk hackad persilja
2 msk creme fraiche
nymald svartpeppar
salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala vitlöksklyftorna och den gula löken. Låt en vitlöksklyfta vara hel och hacka de övriga samt den gula löken fint.
Gnid en eldfast form med den hela vitlöksklyftan. Värm oljan i formen och stek den gula löken genomskinlig, tillsätt den hackade vitlöjen och låt den steka med en liten stund. Dela paprikorna mitt itu och ta bort kärnor och skaftfästen och skär dem sedan i små bitar.
Lägg paprikastrimlorna och tomatbitarna i formen och låt dem steka med på svag värme 10-12 minuter.
Vispa ihop creme fraiche, krydda med salt och peppar och häll blandningen över grönsakerna. Sätt in formen i ugnen och gratinera grönsakerna 10-15 minuter.

/Lill

Inga kommentarer: