tisdag 12 december 2006

Yvonne om Linnea

Linnea dök upp på ringen en vacker dag. Och ringen då, det var Rädda Ryttares Ring. Det kändes direkt att hon hörde hemma med oss andra. Det roligaste var då Linnea köpt sadelväskor men inte vågade rida ut. Då kom vi fram till att hon skulle rida kring på gårdsplan och stanna i hörnen, ta upp en macka, ta en tugga och dricka en klunk saft.
Då hade Linnea den nykastrerade havreflingan Merlin, som hon förvandlade från bångstyrig ångvält till lättriden, fantastisk westernhäst. Mitt i allt detta blir Linnea tillfrågad om hon vill ha ett föl efter sin absoluta älsklingshäst. Det här är Spirit vi talar om, och efter en del vånda sålde hon Merlin och köpte Spirit. Medan hon väntade på att han var gammal nog att ridas in tjuvtränade hon på Spirits uppfödares häst Reddie. Även här blev resultatet en häst som var som smör att rida, en lydig och lättriden än. Nu börjar vi alla ana att Linnea har en alldeles speciell förmåga att rida in hästar. Och det anar hon själv också, för modig som få säger hon upp sig från jobbet för att träna hästar och undervisa ryttare. Linnea har förvandlats från en rädd ryttare till en modig dito, på många sätt som ni förstår.
Utöver sin hästtränarförmåga och sin sanslöst fina ridning så är Linnea en späd och ljuv varelse, som sprider glädje kring sig. Hon är ball, helt enkelt!

Inga kommentarer: