lördag 16 december 2006

Matmuffins med paprika och fetaost

Antal portioner
12 st

Ingredienser
1 stor röd paprika
6 dl extra fint vetemjöl
1 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk hackad torkad vitlök
150 g fetaost i tärningar
2 ägg
2 ½ dl mjölk
125 g smält smör eller margarin

Gör så här:
Kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Häll mjöl, salt och vitlök i en bunke. Blanda i paprika och fetaost och gör en grop i mitten. Vispa ihop ägg och mjölk och häll ner det i bunken tillsammans med det smälta smöret. Blanda samman utan att arbeta för länge. Det gör inget om det är lite klumpar.
Pensla muffinsplåten med olja. Skeda upp smet i formarna. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 20 minuter. Låt muffinsen vila i formarna 5 minuter innan de lyfts upp för att svalna på galler. Servera gärna med en grönsallad.

/Lill

Inga kommentarer: