onsdag 13 december 2006

Lussebullar med Kesella ca 35 st

50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g Kesella lätt
2 påsar saffran, 1 g
1,5 dk socker
0,5 tsk salt
ca 17 dl mjöl
GARNERING
russin
PENSLING
ägg

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt kesellan, saffran socker och salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen tills den släpper ifrån bunkens kanter. Tillsätt ev mer mjöl.
Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och baka ut tillca 35 kusar eller fantasifigurer.
Lägg de på bakplåtpapper eller smord plåtar. Garnera med russin. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 5-8 min. Stora figurer gräddas i 200 grader i 10-15 min.

/Lill

1 kommentar:

Bakrecept sa...

Snart är det lussekattsbakning för mig också.

Hittade ett annat toppenrecept på lussekatter som jag också har lagt upp på min blogg.

Fin blogg!