Införskaffa:
Salsa (gör själv)
Bönor på burk (om man vill spara tid) t ex Cannelonibönor, men vilka som helst går bra.
Ägg
Tortillas
Salsan: Hacka en gul- eller en röd lök, en urkärnad chilifrukt, ett par vitlöksklyftor, fräs i olja i en kastrull. Häll på en burk krossad tomat, salta, peppra efter smak och krydda gärna med mycket spiskummin. Använd, om möjligt, färska kryddor, såsom timjan och oregano. Späd vid behov med lite vatten. Låt koka ihop. Smaka av. Krydda lite mer.
Häll av bönspadet, mosa och fräs bönorna med en gaffel i ett stekjärn med olja i och blanda ihop. Snåla inte på oljan.
Stek ett ägg eller flera.
Häll av oljan från stekjärnet och värm tortillabröden, 1- 2 per person.
Lägg bröden underst på tallrikarna. Fördela bönmoset och de stekta äggen lite tjusigt ovanpå, ringla över rikligt med salsa.
Man kan också, om man vill, ha tex chorizo till. Men det är inte nödvändigt.
Varsågod och njut. /Boel

1 kommentar:
Sitter här och dreglar... Gissa vad jag ska äta till brunch på lördag! :p
Skicka en kommentar